Spørg revisoren

 

Spørgsmål til moms, SKAT eller budgetter? 

Indsend dit spørgsmål til brevkassen og få svar!

 

Læs besvarelser på andres spørgsmål

Nedenfor følger vores tidligere spørgsmål og besvarelserne dertil - måske er det spørgsmål, du også har? Scroll ned og kig med!

Ved at indsende dit spørgsmål til Spørg Revisoren, skal du være opmærksom på, at dine oplysninger registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogle rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine data. Du kan læse mere om dine rettigheder her:

Spørg revisoren - Hvornår gælder gaveafgiften?

Spørg revisoren - Forholdsmæssig moms

Har revisoren krav på at se/tælle vores kassebeholdning ved afslutning af årsregnskab?

SPØRG REVISOREN - MÅ JEG AFSKRIVE HELT ELLER DELVIST?

SPØRG REVISOREN - MÅ JEG SÆLGE MIN FIRMABIL TIL MIG SELV, FOR DEN PRIS DEN ER AFSKREVET TIL PRIMO ÅRET?

SPØRG REVISOREN - SALG AF VIRKSOMHED I ENGLAND; SKAL JEG BETALE SKAT AF SALGET I DANMARK ELLER ENGLAND?

SPØRG REVISOREN - VI HAR FÅET ASFALTERET VORES VEJ, ER DER NOGET MAN KAN TRÆKKE FRA I SKAT?

HVORDAN BOGFØRER VI DE INDEFROSNE FERIEPENGE?

SPØRG REVISOREN - KAN EN VIRKSOMHED FRATRÆKKE HELE UDGIFTEN TIL MASSAGE/ZONETERAPI TIL EN MEDARBEJDER, DER HAR EN ARBEJDSSKADE?

SPØRG REVISOREN - MÅ HJÆLPSOMME FRIVILLIGE MEDARBEJDERE VÆRE MED TIL FIRMAJULEFROKOSTEN?

Spørg revisoren - Lønstigning og topskat

Må min mand oprette et APS i Danmark og lade alle penge stå i firmaet, når han arbejder i Tyskland?

Flere ejere i et selskab – en med penge og en med en ide

Hvad skal jeg huske, når jeg som virksomhed donerer til en organisation?

Hvis jeg som virksomhed ønsker at donere til en organisation (fx Kræftens bekæmpelse) hvad skal jeg så rent praktisk tænke på? Fx : Salg af et produkt hvor de 50 kr går til organisationen.

Jeg har mistet mit bilag- Hvad gør jeg?

Rejseomkostninger

"Jeg driver min virksomhed i et anpartsselskab. Mine kunder er geografisk fordelt over hele landet, hvorfor jeg ofte er på kundebesøg med overnatning. Jeg kører i min private bil. Hvor meget kan jeg i den forbindelse hæve i selskabet til dækning af mine omkostninger?"

Omkostninger ved værksted på privatadresse

"Jeg har etableret mig som selvstændig tømrer. I den forbindelse har jeg indrettet værksted i nogle lokaler, vi før brugte privat til opbevaring og ekstra garage. Har jeg fradrag for udgifter i den forbindelse?"

Kan jeg få fradrag for en julefrokost i et firma uden ansatte?

Fradrag for arbejdsværelse

Hvordan skal et værelse indrettes, for at det kan betragtes fradragsberettiget som arbejdsværelse?

Kan jeg genbruge min årsrapport?

Min virksomhed har stort set været på standby siden sidste årsrapport. Kan jeg genbruge rapporten fra sidste år, hvor jeg selvfølgelig ændrer tallene, så de matcher dette år? Eller er der krav om at opfinde den dybe tallerken hver gang?

Hvad gør vi med den leje vi modtager privat af firmaerne? – skal vi opgive det på vores private selvangivelser, og vil vi så blive beskattet af det privat?

Vi har købt en ejendom privat. Ejendommen er registreret med 106 m2 som privat og 103 m2 som erhverv. Erhvervsdelen vil vi leje ud til vores firmaer. Vi tænker at dele udgifterne til afdrag, el, vand, varme osv. pr. m2. Andelen firmaerne betaler kan trækkes fra i firmaregnskaberne, men hvad gør vi med den leje vi så modtager privat af firmaerne – skal vi opgive det på vores private selvangivelser, og vil vi så blive beskattet af det privat eller?

Må en udenlandsk (eu) freelancer, som udfører et stykke arbejde for mig uden firma, udstede en cpr. faktura, som jeg kan bruge i mit regnskab?

Hvad skal jeg som virksomhed tænke på, når jeg donerer til en organisation?

Hvis jeg som virksomhed ønsker at donere til en organisation (f.eks Kræftens Bekæmpelse) hvad skal jeg så rent praktisk tænke på? Eksempelvis salg af et produkt hvor de 50 kr. går til organisationen.

Salg til privat kunde i Norge

Hvordan er reglerne ved salg til en privat kunde i Norge, skal der indeholdes moms ved salget? Hvordan forholder jeg mig til momsangivelsen?

Kan jeg trække min hustrus mobilregning fra?

Jeg trækker min egen mobilregning fra i virksomheden. Min hustru hjælper i virksomheden. Kan jeg trække hendes mobilregning fra?

Hvad betaler jeg skat af? Hvad nu, hvis jeg betaler løn til mig selv?