Selskabsskat

Selskabsskat er den skat, som blandt andet virksomhedsformerne IVS, ApS og A/S skal betale til staten af deres skattepligtige overskud.

Når du ejer en virksomhed, bør du sætte dig godt inde i de danske skatteregler, og især selskabsskat, så du undgår dyre fejltagelser.

Hvad er selskabsskat?

Selskabsskat er den skat, som blandt andre IVS, ApS og A/S skal betale til staten af deres skattepligtige overskud. Selskabsskatten omfatter også fonde, foreninger, kapitalselskaber og udenlandske selskaber, som er registreret i Danmark.

 

Personligt ejede virksomheder er som udgangspunkt fritaget for selskabsskat.

 

Hvornår har jeg brug for rådgivning i selskabsskat?

Selskabsskat er et utrolig kompliceret regelområde, og det ændres løbende, hvorfor det kan være en god idé at alliere sig med sin revisor for rådgivning herom. Derudover kan der ofte være uudnyttede fradrag eller afskrivningsmuligheder, vi kan hjælpe dig med at blive opmærksom på.

Hos Revision Limfjord har vi erfaringen og ekspertisen i at rådgive dig og din virksomhed i blandt andet selskabsskat. Vi hjælper dig gerne med både at forstå og planlægge din selskabsskat, så du og din virksomhed har det bedst mulige økonomiske fundament.

 

Hvordan beregnes selskabsskatten?

Selskabsskatten beregnes som udgangspunkt på baggrund af dit selskabs overskud. Derfor har selskaber mulighed for at fradrage nogle udgifter i det skattepligtige overskud.

 

Læs mere om selskabsskat på skat.dk

Læs mere om indberetning af selskabsskat på skat.dk

 

Satser for selskaber

 

Selskabsskat

2021

2020

A/S, ApS og brugsforeninger, akkumulerende investeringsforeninger, fonde, foreninger, institutioner mv.

 

22%

22%

Andelsforeninger

14,3%

14,3%

Kontakt os til en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte os, så finder vi den medarbejder, som bedst kan hjælpe dig

Hvis du vælger at kontakte os, skal du være opmærksom på, at dine data registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogen rettigheder i forbindelse med vores behandling af dit spørgsmål. Du kan læse mere om dine rettigheder her: