Mindre ressourcespild og flere unge i uddannelse: Revision Limfjord vil have din gamle computer

Revision Limfjord holder i uge 41 indsamling af gammelt IT-udstyr i forbindelse med deres samarbejde med nonprofitorganisationen, NordVirk. Det gør det muligt for virksomheder og private at komme af med deres gamle maskiner – og støtte uddannelse af unge med autisme.

Langt de fleste har den derhjemme: skuffen med gammelt IT, der ligger og roder. Mobiler, man ikke bruger længere, tablets med en flækket skærm og en pc, der er blevet så langsom, at tålmodigheden er opbrugt, længe inden man har åbnet internettet. Men det virker jo stadig, så hvor skal det hen?


  ”For mange er datasikkerheden et problem, fordi der kan ligge personlige og følsomme data på den gamle maskine – og så kommer de aldrig afsted til genbrug,” fortæller Karen Mørkholt, administrerende direktør ved Revision Limfjord.

 

Certificeret datarens

Netop derfor har man IT-skuffen. For var der ikke gamle feriebilleder på mobilen? Og hvad med tidligere jobansøgninger eller personfølsomme oplysninger på computeren? Det problem er Revision Limfjord kommet ud over sammen med NordVirk.


   ”Det er alfa og omega for os hos Revision Limfjord, at datasletningen er i orden. Mange virksomheder tilbyder sletning af data på en ordentlig måde og med certifikat – NordVirk lever op til de strenge krav for datasikkerhed, og samtidig er det en social-økonomisk bæredygtig virksomhed, som vi gerne vil støtte,” siger Karen Mørkholt.

Derfor har revisionspartnerselskabet i den forgangne uge indsamlet eget IT-udstyr i de seks Revision Limfjord-afdelinger og doneret det til NordVirk med ro i maven.

Nu åbnes dørene for at både kunder og lokale kan få kigget IT-skuffen igennem og afleveret de gamle maskiner. De har nemlig værdi i mere end én forstand.

 

Din computer sikrer uddannelse

Når NordVirk modtager donationen fra Revision Limfjord, er det til fordel for unge med autisme og andre udviklingsforstyrrelser. I NordVirk lærer de unge mennesker at håndtere, datarense og istandsætte maskinerne miljørigtigt.
   ”Netop det forhold, at NordVirk er et uddannelsestilbud til unge med autisme og andre udviklingsforstyrrelser og at der er tale om en nonprofitorganisation, har været afgørende for vores valg af samarbejdspartner. Hvor det er muligt, støtter Revision Limfjord tiltag som underbygger uddannelses- og jobmuligheder for personer, der i længere tid har været uden for arbejdsmarkedet,” fortæller Mette Hjorth Bunch, Bæredygtighedsansvarlig ved Revision Limfjord.

 

Mindre ressourcespild

Ikke blot kan dit gamle IT-udstyr sikre uddannelse til unge, der står på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet - der er også meget i den rodede IT-skuffe, der kan genbruges og genanvendes, så der spares på ressourcer. For Revision Limfjord er det vigtigt at tænke bæredygtighed i bred forstand:
   ”Selvom vi ikke er en produktionsvirksomhed som sådan, er det vigtigt, at vi tænker bæredygtighed og socialt ansvar ind i vores virksomhed. Det er der mange grunde til. Alt fra det helt store og uhåndgribelige som jorden, vores fremtid og børns fremtid fortjener, at vi alle gør, hvad vi kan for at passe på vores ressourcer. Men også til det mere håndgribelige - at det er vigtigt, at vi tager hånd om alle i vores samfund, så de får de bedste muligheder for at klare sig selv,” forklarer Karen Mørkholt.


Så derfor er der en klar opfordring fra Revision Limfjord: Få ryddet op i den (værdi)fulde IT-skuffe og kom forbi én af de seks afdelinger i Holstebro, Skive, Struer, Hurup Thy, Thisted og Nykøbing Mors. Der bliver taget imod alt IT-udstyr mellem 9-16 mandag-torsdag og 9-15 fredag i uge 41.

 

Kilder:
Karen Mørkholt, tlf.: 28 10 29 08
Mette Hjorth Bunch, tlf.: 41 29 49 40
Stepan Lee, NordVirk, tlf.: 22 27 10 83

Billede fra venstre: Mette Hjorth Bunch, bæredygtighedsansvarlig og partner ved Revision Limfjord, Karen Mørkholt, adm. direktør ved Revision Limfjord og Stepan Lee, direktør ved NordVirk