Spørg revisoren: udlejning af andelsbolig

17.12.19

Vi skal til at udleje en andelsbolig på Airb'n'b. Vi har nogenlunde styr på reglerne. Der hvor vi er lidt i tvivl, er om vi begge to har et fradrag, da vi begge står på andelsboligbeviset, eller om fradraget er pr. lejlighed (uanset antal lejere)? ….for at gøre det mere kompliceret, hvordan fungerer det så, hvis vi har to andelslejligheder (de var sammenlagt før, men er nu skilt ad).

I skriver, at I har styr på de generelle regler om udlejning af værelser eller hele boligen en del af året. I øvrigt er der en fin beskrivelse af reglerne på SKATs hjemmeside.

Jeg vil derfor koncentrere mig om jeres direkte spørgsmål.

Bundfradraget er pr. lejlighed uanset antal ejere. Der laves en fælles beregning, hvor nettoresultatet fordeles mellem ejerne/andelshaverne.

Det andet spørgsmål kræver en uddybning. Er det 2 selvstændige lejligheder? I kan vel ikke bo i begge to? Eller hvordan skal det forstås? Reglerne er forskellige, om man selv bor der eller ej.

VIL DU VIDE MERE?

Tøv ikke med at kontakte din lokale Revision Limfjord afdeling, så hjælper vi dig med svar på dine spørgsmål, og med at finde den helt rigtige løsning for dig.