Spørg Revisoren - opbevaring af bilag

10.03.20

I vores andelsforening har vi pt. alle bilag fysisk i en mappe, som vi hvert år afleverer til revision, som bogfører dem og sender et årsregnskab retur. Vi vil gerne over til at gemme bilag elektronisk for at lette arbejdet og har fundet en fin service, som gør det let for os at gemme fysiske kvitteringer via en App eller mail-videresendelse, så det tænker vi ikke vil være noget problem.

Vores spørgsmål handler om betalingsservice bilag - både oversigterne over udgift-betalinger, der ligger som månedlige PDF'er i vores netbank, og oversigter over opkrævninger fra andelshaverne, som kommer til at ligge på login hos "Betalingsservice web", når vi bliver oprettet. Her kan man dog ikke eksempelvis anføre numre på bilagene som vores revisor gør i dag, når de er printet ud?

Det vil være lidt tidskrævende først at downloade disse betalingsservice bilag og herefter uploade dem til samme sted, hvor billederne af vores fysiske bilag ligger, (eller printe dem), så spørgsmålet er, om det er ok, at lade disse betalingsservice bilag ligge i henholdsvis netbank og betalingsservice-web og så blot skrive en vejledning i regnskabet til, hvordan de kan findes?

Og er der ellers noget, vi skal være opmærksomme på, når vi overgår til elektroniske bilag.

Hvordan I specifikt tilrettelægger jeres bogholderi i forhold til overholdelse af bogføringsloven, kan vi ikke påtage os at rådgive i. Dog synes vi, at det vil være hensigtsmæssigt, om alle foreningens bilag er samlet et og samme sted.