Spørg revisoren - momsregler ved import

18.03.20

Hvis jeg har en virksomhed, og jeg eks. køber en cykel i en tysk butik, kan jeg så fratrække de 19% tysk moms ved indførsel til Danmark? Kan ikke helt forstå momsregler hvis man som virksomhed køber enkelte ting i butik, synes kun at kunne finde svar ved import.

 

Er du momsregistreret i Danmark og laver butiks indkøb i et andet EU-land, f.eks. Tyskland, så kan du ikke hjemtage 19% tysk moms på din momsopgørelse i Danmark.

Vedrører indkøbet din virksomheds momspligtige aktiviteter, så kan du ansøge om at få den betalte tyske moms retur via Skat.

Ansøgningen skal være foretaget senest den 30/9 i det efterfølgende år og du får kun tilbagebetalt moms, hvor momsbeløbet som minimum udgør 50 euro hvis du søger for et helt år ad gangen.

Momsrefusionen skal laves i TastSelv Erhverv (Virksomhedens skattemappe)

Bemærk at den udgift hvorpå der ansøges momsrefusion på, skal beskrives via koderne fra 1 til 10. Bruges koden 10 (andet), skal der ske en beskrivelse af den afholdte udgift, og beskrivelsen skal være på tysk eller engelsk.

VIL DU VIDE MERE?

Kontakt din lokale Revision Limfjord afdeling, så hjælper vi dig med svar på dine spørgsmål, og med at finde den helt rigtige løsning for dig.