Spørg revisoren - Anders Holding ApS

23.01.20

Anders ejer Anders Holding ApS som ejer Anders Drift ApS. Anders ønsker at eje Anders Drift ApS direkte selv, og pille Anders Holding ud af konstruktionen. Anparterne i Anders Drift ApS skal derfor overdrages fra Anders Holding ApS til Anders. Må dette ske for f.eks. 1kr?

Anders Drift er på 2. Underskudsgivende driftsår, såfremt dette har betydning. (Fx hvis det kun må ske til mindst indre værdi, hvad jeg dog ville være uforstående over for, da det jo skattemæssigt giver det samme).

Overdragelse af anparterne i Anders Drift ApS til dig personlig skal ske til anparternes markedsværdi. Idet der ikke findes et marked for sådanne anparter, er praksis, at værdien ansættes til driftsselskabets indre værdi tillagt eventuelle ”skjulte reserver”. Du oplyser, at driften er underskudsgivende. Det må derfor formodes, at der ikke eksisterer goodwill i selskabet.

VIL DU VIDE MERE?

Tøv ikke med at kontakte din lokale Revision Limfjord afdeling, så hjælper vi dig med svar på dine spørgsmål, og med at finde den helt rigtige løsning for dig.