Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag

02.11.21

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag

Nu nærmer sig tiden, hvor deltagere i efterlønsordningen igen kan vælge at få sine indbetalte bidrag tilbagebetalt. Personer, der den 1. januar 2022 (født 1/1 1959 eller senere) endnu ikke er berettiget til efterløn, kan fra den 1. januar og indtil den 30. juni 2022 anmode om tilbagebetaling af de betalte bidrag, som kan udgøre op til 140.000 skattefrit. Ellers trækkes der 30 % i skat.

Udbetalingen indebærer, at du ikke senere kan overgå til efterløn, ligesom mulighed for optjening af skattefri præmie fortabes. Du mister også retten til et seniorjob.

Efter indførelse af Arne-pensionen er der endnu en faktor, der skal iagttages ved beslutningen. Det er derfor altid en konkret vurdering for den enkelte, om det er en god ide at hæve beløbet.

Ovenstående gælder også for flexydelsesbidrag.

Har du spørgsmål til udbetaling af efterlønsbidrag, står din revisor hos Revision Limfjord altid klar til at hjælpe. Du kan også kontakte os i formularen nedenfor.

Kontakt os til en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte os, så finder vi den medarbejder, som bedst kan hjælpe dig

Hvis du vælger at kontakte os, skal du være opmærksom på, at dine data registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogen rettigheder i forbindelse med vores behandling af dit spørgsmål. Du kan læse mere om dine rettigheder her: