Skat ved hjemmearbejde
Hjemmearbejde er ikke længere noget, forbeholdt de få. Det er efterhånden noget vi alle har prøvet i mere eller mindre grad, og højst sandsynligt, også noget mange fortsat vil have muligheden for. Der er dog nogle skattemæssige udfordringer ved hjemmearbejde, som man skal være opmærksom på. Vi vil forsøge at kigge på nogle af dem her.
Hvordan er det lige med skattereglerne i forbindelse med hjemmearbejde?
Befordringsfradrag
En betydelig post, som mange skal være særligt opmærksomme på i år, er befordringsfradraget. De dage du arbejder hjemme, kan du naturligvis ikke få befordringsfradrag. Derfor skal du huske at tilrette din forskudsopgørelse, hvis du ved, at du i 2021 også kommer til at arbejde delvist hjemmefra.
Arbejdsgiverbetalt telefon
Betaler din arbejdsgiver din telefon? Så skal du som udgangspunkt beskattes af fri telefon, hvis du tager din arbejdstelefon med hjem. Bruger du udelukkende telefonen på arbejde, og ikke privat, så kan du undgå denne beskatning, såfremt du har underskrevet en tro og love-erklæring herom. I 2020 er værdien af fri telefon fastsat til 2.900 kr. Det vil altså sige en årlig merskat på ca. 1.200 kr. Betaler du topskat, er beløbet 1.600 kr.
Giver din arbejdsgiver dig i stedet en kontant telefonopgørelse i stedet for at betale din telefon, så anses denne for et løntillæg, og ikke arbejdsgiverbetalt telefoni. Derfor skal du betale skat af denne opgørelse.
Arbejdsgiverbetalt internet
Er dit internet betalt af din arbejdsgiver, så er dette et skattefrit gode. Dog kun, hvis du har adgang til virksomhedens netværk hjemmefra. Har du ikke adgang til virksomhedens netværk, beskattes du af 2.900 kr. Betaler din arbejdsgiver både for din telefon og internettet, skal du kun beskattes af en gang af de 2.900 kr.
Kontorbord og stol
Betaler din arbejdsgiver for et skrivebord og kontorstil til dit hjemmekontor, har dette ingen skattemæssige konsekvenser for dig, så længe møblerne altså er ejet af virksomheden. På samme måde gælder det for PC, Printer, papir og blæk mv.