Ny momslåneordning for SMV'ere

01.02.21

Nu er regeringen klar med yderligere hjælp til det danske erhvervsliv - Ny momslåneordning til SMV’ere

Der er godt nyt til små og mellemstore virksomheder. Regeringen har nemlig foreslået en ny momslåneordning til SMV'ere, samt en udvidelse af skattelåneordningen. 

 

Nye likviditetsmuligheder

Coronaepidemien hærger desværre stadigvæk i Danmark, hvilket har nødvendiggjort en række restriktioner. Ud over de vedtagne hjælpepakker, er der nu også indgået en ny aftale om lånemuligheder, som gerne skal hjælpe med at få virksomhederne så godt som muligt gennem krisen.

 

Mulighed for momslån

Der er indgået en aftale om en ny momslånsordning, hvor de små og mellemstore virksomheder får mulighed for at låne den moms, de skal afregne den 1. marts rentefrit frem til 1. februar 2022. Da momsen for 1. halvår 2020 og 3. kvartal 2020 har fået udskudt betalingsfristen til den 1. marts i år, er det henholdsvis et helt års eller et halvt års moms, virksomhederne får mulighed for at låne.

Det forventes, at det bliver muligt at søge om lånet i den sidste halvdel af marts 2021. Det betyder altså, at momsen i første omgang skal betales, men at man herefter får mulighed for at låne et tilsvarende beløb rentefrit. Man kan dog også søge om momslånet selvom man ikke indbetaler momsen. I så fald bliver momslånet ikke udbetalt, men modregnet i den skyldige moms på skattekontoen.

 

Udvidelse af a-skattelåneordningen

Der er tidligere vedtaget en a-skattelåneordning for små og mellemstore virksomheder, hvor de får mulighed for at låne den a-skat og det am-bidrag, som de har betalt i januar 2021 rentefrit. Se evt. tidligere nyhed herom. 

 

Det er denne ordning, der nu er udvidet, så det nu også bliver muligt at lån den a-skat og det am-bidrag, man betaler i februar og marts 2021. I marts skal der i lighed med januar betales 2 rater, da både a-skatten for september og februar forfalder til betaling i marts. Derudover udvides ordningen også, så det også bliver muligt for store virksomheder at låne den a-skat og det am-bidrag, de betaler i januar, februar og marts 2021. Lånet er rentefrit og forfalder til betaling den 1. februar 2022.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående likviditetsmuligheder så tag endelig fat i din revisor.

 

Læs hele pressemeddelselen fra regeringen her

 

Faktaark - Ny momslåneordning for SMV'er

Faktaark - Udvidelse af A-skattelåneordning

 

Kontakt os for hjælp

Kontakt os for hjælp

Kontakt

97925500