Lån penge af statskassen uden negative renter af bankindestående

13.11.20

Som en del af regerings støttetiltag til virksomheder, er det blevet muligt at låne penge gratis af statskassen samt at slippe for negative renter af bankindestående ved frivilligt at indsætte penge på selskabets skattekonto.

 

Gratis lån

Det er igen blevet muligt for virksomhederne at låne momsen for 4. kvartal / 2. halvår 2019 frem til 1. november 2021. Muligheden var der ligeledes i foråret, men der var tilbagebetalingsfristen 1. april 2021. For de virksomheder, der  har søgt om momslånet i foråret er tilbagebetalingstidspunktet nu forlænget til 1.november 2021. For de virksomheder, der ikke søgte i foråret er der nu igen åbnet op for ansøgning om momslån frem til og med den 18. december 2020. Lånet er rentefrit og skal først betales tilbage den 1. november 2021. Billigere finansiering er det vist ikke muligt at skaffe fra bankerne.

 

Negative renter

I foråret blev det muligt at forhøje tilbagebetalingsgrænsen på skattekontoen til 100 mia kr, således at man ville undgå at betale negative renter af indestående til pengeinstitutterne. Det var meningen, at tilbagebetalingsgrænsen skulle sænkes igen til maksimalt tkr. 200 den 1. april 2021, men det er nu forlænget til 1. november 2021. Virksomhederne får hermed muligheden for at slippe for negative renter på indestående det næste år ved at indsætte evt. overskudslikviditet på skattekontoen. Får man pludselig brug for noget af likviditeten kan man blot ændre udbetalingsgrænsen i nedadgående retning, derefter vil skat udbetale det overskydende beløb til virksomhedens nem konto indenfor 5 hverdage. Der er således en meget begrænset binding på lånet.

Kontakt din revisor, hvis du har spørgsmål til ovenstående.

Covid-19 nyheder

Vi holder dig løbende opdateret med Covid-19 nyheder.
Vil du være sikker på, at få nyhederne, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alt du skal vide om Covid-19 i forhold til din forretning