Jeg trækker min egen mobilregning fra i virksomheden. Min hustru hjælper i virksomheden. Kan jeg trække hendes mobilregning fra?

14.03.19

Jeg trækker min egen mobilregning fra i virksomheden. Min hustru hjælper i virksomheden. Kan jeg trække hendes mobilregning fra?


Medarbejdere såvel som selvstændigt erhvervsdrivende beskattes af fri telefon, såfremt telefonen stilles til rådighed for privat brug.
For dig som selvstændig erhvervsdrivende vil beskatning af fri telefon normalt ikke kunne undgås. Det kræves at din telefon rent fysisk aldrig medbringes på bopælen, i sommerhuset eller lignende. Fri telefon beskatningen udgør for 2018 kr. 2.800.
Når denne beskatning er foretaget har din virksomhed til gengæld fradrag for hele udgiften til alle dine telefoner, men ikke resten af familiens telefoner.
Såfremt din ægtefælle arbejder i virksomheden og har telefon til rådighed for privat brug, bliver din ægtefælle ligeledes beskattet at fri telefon. Beskatningen nedsættes til gengæld med 25% for begge ægtefæller.
Virksomheden har fradrag for hele udgiften til din ægtefælles telefonregning.
Vær opmærksom på at med virkning fra 2020 er det besluttet at afskaffe beskatning af fri telefon for lønmodtagere og selvstændigt erhvervsdrivende.

Læs flere spørgsmål og svar her
 
I samarbejde med Bizz Up
Revisorens brevkasse er blevet til i et samarbejde med erhvervsmagasinet Bizz Up. Læs mere om Bizz Up her.