Husk gevinstafgiften ved Facebook-konkurrencer?

Husker du gevinstafgiften, når du afholder Facebook-konkurrencer?
Det er alment kendt, at de fleste virksomheder, som har profiler på Facebook, bruger mediet som markedsføringskanal. Derfor er det oplagt, og helt forståeligt, at de fleste virksomheder afholder konkurrencer med udlodning af flotte præmier for at opnå opmærksomhed, flere likes og flere følgere. Oprettelsen af konkurrencer på sociale medier er meget udbredt, og gevinsternes værdi er stadig stigende. Gevinsterne strækker sig lige fra virksomhedens egne produkter til rejser, weekendophold og services.
Konkurrencerne er ganske uforpligtende og skattefrie for deltageren, men som virksomhed skal du være opmærksom på de skattemæssige konsekvenser af at udskrive konkurrencer, da du er afgiftspligtig på de udloddede gevinster.
Hvornår skal der betales gevinstafgift?
Mange virksomheder er ikke klar over denne regel om gevinstafgift, hvorfor mange overtræder reglerne uden af være vidende om det. De kriterier, som gør sig gældende for, at du som virksomhed skal betale gevinstafgift, er disse:
- Konkurrencen er offentlig tilgængelig
- Der opkræves ikke indsats for at deltage
- Præmiens værdi er over 200 kr.
- Vinderen findes ved tilfældigudtrækning
Vil du vide mere?
Tøv ikke med at kontakte din lokale Revision Limfjord afdeling, så hjælper vi dig med svar på dine spørgsmål, og med at finde den helt rigtige løsning for dig.
Hvad siger lovgivningen?
Ifølge lov om afgifter af spil § 15 stk. 1 skal der betales 17,5 % af den del af gevinstens værdi, der overstiger kr. 200. Ved kontant udlodning er afgiften kun 15 %. Det vil sige, at udloddes virksomhedens egne produkter, beregnes afgiften ud fra salgsprisen af det pågældende produkt.
- Afgiften udgør 17,5% beregnet af den del af gevinstens værdi eller beløb, der overstiger 200 kr.
- Ifølge § 19 skal virksomheden anmelde sine afgiftspligtige virksomheder til registrering hos SKAT, før spil påbegyndes.
- Ifølge § 24 indberettes afgiften månedsvis og betales d. 15. i efterfølgende måned.
Det drejer sig ofte om småbeløb, men bruger du flittigt konkurrencer til at opnå flere følgere, skabe engagement eller for at trække opmærksomhed til dit produkt, kan beløbet løbe op i pæne summer.