Ekstra gavekort til de ansatte

29.03.21

Skattefrie gavekort

Som led i hjælpen til de brancher, der er hårdest ramt af Coronaen, er lovforslaget om skattefrie gavekort til brug i disse brancher nu vedtaget.

Værdien af gavekort, som kan bruges til køb af hotelydelser m.v., restaurationsydelser m.v. og forlystelsesydelser, herunder hos museer, teatre og biografer m.v., i Danmark eller et andet EU-/EØS-land beskattes ikke, hvis værdien ikke overstiger kr. 1.200.

Overskrides grænsen bliver hele beløbet skattepligtigt, og arbejdsgiveren skal indeholde skat heraf.

Hvis en lønmodtager har flere arbejdsgivere, der giver gavekort, og værdien samlet overstiger kr. 1.200, skal vedkommende selvangive det fulde beløb i sin selvangivelse for 2021. ​​​​​​​

Det skal bemærkes, at skattefriheden kun gælder for 2021. De øvrige regler om skattefrie gaver, bagatelgrænser m.v. påvirkes ikke af loven og fortsætter derfor uændret. Der kan således også i 2021 gives påske- og julegaver som i tidligere år, uanset om der er givet ”coronagavekort”. 

 

 

Hvilke ydelser må der gives gavekort til efter det nye initiativ?

De ydelser, lovgiver med loven vil understøtte, ligger alle inden for underholdningsindustrien, herunder særligt inden for hotel og restauration samt forlystelsesparker.

Det vil sige restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende, hvor der serveres mad og drikke.

Hotelydelser omfatter hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller og campingpladser. Ophold i sommerhuse er IKKE omfattet.

Arbejdsgiver kan også give gavekort inden for oplevelsesindustrien eksempelvis forlystelsesparker, kunsthaller, teatre, museer mm. Også musicals og revyer, festivaler, multiarenaer, cirkus, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver mm. er omfattet af gavekortmuligheden.

 

 

 

Eksempler på omfattede ydelser:

 • Overnatninger på hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller og campingpladser m.v. inkl. mad og drikkevarer og andre ydelser inkluderet i overnatningsprisen
 • Mad og drikkevarer til nydelse på en restaurant
 • Mad og drikkevarer til nydelse på en café
 • Mad og drikkevarer til nydelse ved en pølsevogn
 • Mad og drikkevarer til nydelse på en fastfoodrestaurant
 • Drikkevarer til nydelse på en bar
 • Mad og drikkevarer til nydelse på et pizzeria
 • Adgangsbilletter til forlystelsespark inkl. turpas/billetter til forlystelser
 • Adgangsbilletter til biografer, teatre, stand-up-shows, operaer og koncerter
 • Adgangsbilletter til zoologiske haver, museer m.v. inkl. rundvisninger
 • Adgang til professionelle sportsarrangementer (fodbold, ishockey mv.)

Kontakt os til en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte os, så finder vi den medarbejder, som bedst kan hjælpe dig

Hvis du vælger at kontakte os, skal du være opmærksom på, at dine data registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogen rettigheder i forbindelse med vores behandling af dit spørgsmål. Du kan læse mere om dine rettigheder her: