Alle virksomheder med omsætningsnedgang får nu mulighed for kompensation

27.12.20

Mulighed for kompensation ved omsætningsnedgang

Regeringen og en række af Folketingets partier har indgået en politisk aftale vedrørende kompensationsordningen for virksomheder i forbindelse med COVID-19. Nu kan virksomheder få kompensation, så snart de har oplevet omsætningsnedgang, også uden at være omfattet af en restriktion.

 

Endnu ingen sikkerhed for alle hensigter i aftalen

Vi vil dog understrege, at den politiske aftale ikke er en bekendtgørelse, hvorfor det endnu ikke er sikkert, at aftalen i sin helhed kan gennemføres. Ydermere ved vi endnu ikke, hvornår Erhvervsstyrelsen åbner op for ansøgere til denne kompensation, hvor virksomheden altså ikke behøver at have været underlagt restriktioner for at få kompensation for omsætningsnedgang. Før vi ved præcis, hvilke muligheder og betingelser der findes for kompensationsordningen, skal aftalen statsstøttegodkendes af EU- Kommissionen.

 

Sådan fungerer kompensationen

Omsætningsnedgang og kompensation følger en ”trappemodel”. Den skal forstås sådan, at omsætningsnedgangen og kompensationen følges ad. Kompensationen dækker virksomhedens udækkede, faste omkostninger. Se eksemplerne her:

  • Har du en omsætningsnedgang på f.eks. 30 pct. Kan du få adgang til kompensation for 40 pct. Af din virksomheds udækkede, faste omkostninger.
  • En omsætningsnedgang på f.eks. 60 pct. Giver adgang til kompensation for 70 pct. Af virksomhedens udækkede, faste omkostninger.

 

100 pct. Dækning til tvangslukkede virksomheder

Er din virksomhed tvangslukket, kan du få 100 pct. Dækning for virksomhedens faste omkostninger, men kun så længe virksomheden slet ingen omsætning har haft i perioden.

 

Hvor meget kompensation kan små og mellemstore virksomheder få?

Små virksomheder kan få op til 90 pct. Kompensation, hvor mellemstore og store virksomheder kan opnå op til 70 pct. Kompensation.

 

I hvilken periode kan man opnå kompensation?

Den delvise nedlukning varer indtil den 3. januar 2021, hvorfor kompensationsperioden indtil videre er til og med samme dato. Perioden gælder for de første 38 nedlukkede kommuner fra d. 11. december og for øvrige kommuner i Danmark fra d. 17. december.