Ændring af reglerne for kompensation til selvstændige, der har været tvangslukkede

07.12.20

Ændring af reglerne for kompensation til selvstændige, der har været tvangslukkede

Reglerne om kompensation til selvstændige, der har været tvangslukkede er nu ændret, således at de selvstændige nu kan få kompensation for den periode, de har været tvangslukket, selvom de over hele perioden ikke har et samlet omsætningstab på mere end 30%.

 

Mange af de virksomheder, der fx var tvangslukket i 32 dage i foråret, fik efter genåbningen godt gang i hjulene og havde derfor ikke et samlet omsætningstab på 30% i perioden 9. marts – 8. juni 2020. De virksomheder stod efter de gamle regler til at skulle tilbagebetale hele kompensationen. Med de nye regler kan de virksomheder, der var tvangslukket i foråret, nu beholde kompensationen for den periode, hvor de var tvangslukket, uanset at det samlede omsætningstab ikke overstiger 30%.

 

Selve beregningen af kompensationen er der ikke ændret på. Kompensationen beregnes således som 100% af omsætningsnedgangen i den tvangslukkede periode, såfremt der ikke har været omsætning i perioden – dog maksimalt kr. 23.000 pr. måned. I den ikke tvangslukkede periode beregnes kompensationen som 90% af omsætningsgangen – dog maksimalt kr. 23.000 pr. måned.

 

COVID-19 nyheder

Læs flere COVID-19 relaterede nyheder