6 overvejelser, før du bestiller dine indefrosne feriepenge

24.03.21

Du har måske hørt nyheden, at du nu kan bestille de sidste to ugers indefrosne feriepenge. Det kan være, du allerede ved, hvad du vil bruge pengene på. Eller er du i tvivl om, hvorvidt du vil have dem udbetalt? Vi vil forsøge at give dig lidt afklaring, herunder.

Lidt praktisk information til en start er, at du frem til og med mandag den 31. maj 2021 kan ansøge om udbetalingen af de sidste to uger af dine indefrosne feriepenge. Den danske regering forventer, at der i alt vil blive udbetalt 36 milliarder kroner før skat.

 

6 overvejelser, før du bestiller dine indefrosne feriepenge

  1. Såfremt du normalvis holder ferie med løn, vil der blive trukket skat af bruttobeløbet med din aktuelle trækprocent.
  2. Betaler du topskat, vil du få en restskat for 2021, såfremt din forskudsansatte A-indkomst ikke kan rumme de udbetalte feriepenge. Dette gælder også, hvis du som følge af udbetalingen af feriepengene vil komme til at betale topskat.
  3. Såfremt du ikke får feriepengene udbetalt nu, vil de automatisk udbetales i det år, du når folkepensionsalderen. Derfor vil det være en fordel at vente til pensionsalderen, hvis du fx betaler topskat på nuværende tidspunkt og ikke regner med at gøre det til den tid.
  4. Det vil være en fordel at få udbetalt de indefrosne feriepenge, hvis du har optaget et kviklån, eller har en gammel skattegæld. Her vil det være en fordel at hæve pengene og nedbringe gælden.
  5. Har du lyst og mulighed for at vise samfundssind, så kan du jo vælge at hæve pengene og bruge dem lokalt.
  6. Trænger dit hus til en overhaling? Det kan være en fordel at gøre noget ved det i år, da du både kan få udbetalt de indefrosne feriepenge og få et godt håndværkerfradrag. Det gælder selvfølgelig også andre serviceydelser, som berettiger til fradrag.

Læs også:

5 ting du bør vide om din årsopgørelse

Sådan påvirker Corona din SKAT

 

 

Kontakt os til en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte os, så finder vi den medarbejder, som bedst kan hjælpe dig

Hvis du vælger at kontakte os, skal du være opmærksom på, at dine data registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogen rettigheder i forbindelse med vores behandling af dit spørgsmål. Du kan læse mere om dine rettigheder her: