Mød vores elev Simon


Vil du vide, hvordan det er at arbejde som revisorelev hos Revision Limfjord? Læs vores elevers indlæg. Dette indlæg er skrevet af Simon, som er elev i Nykøbing Mors-afdelingen.


Hvilken uddannelsesbaggrund har du?

Jeg tog et år på HG for at finde ud af, hvad jeg havde lyst til. Derefter læste jeg tre år på HHX, og så er jeg begyndt hos Revision Limfjord kort efter.


Hvor langt er du i elevforløbet hos Revision Limfjord?

Jeg startede den 1. september 2017 efter et 5. ugers USF-forløb som supplement til min HHX.


Hvordan foregår elevforløbet hos Revision Limfjord?
Der afholdes introduktionsdage. På disse dage kommer du ud for at se de andre kontorer, hvor du også får et indtryk af de andre elevers respektive arbejdsplads. Du bliver også tilført viden omkring programmerne, der anvendes i virksomheden. Dette har været en form for kickstart, inden vi hver især har fået lov til at dykke ned i programmerne selv. Du bliver tilknyttet en ”mentor”, som hjælper dig i gang, og som er klar til at hjælpe dig med opgaven, såfremt du går i stå. Dog er alle kollegaerne klar på at hjælpe.


Lærer man de andre elever at kende? Hvordan?
På introduktionsdagene er man knyttet sammen. Vi skal trods alt alle sammen igennem de samme programmer og den samme oplæring. Derudover har vi et skoleforløb, hvor man tager på skole sammen i nogle perioder (oftest 7 dage af gangen). Man får også tilført en del socialt, når man er afsted, specielt når man får tildelt en kollega som ’roomie’.


Hvordan er kontakten mellem dig som elev og din mentor?
Kontakten er meget god. I min tid hos Revision Limfjord er jeg blevet betroet store såvel som små opgaver på trods af min korte tid indenfor revisionsbranchen – hvilket jeg personligt tror, jeg har lært en del mere ved.


Hvordan er arbejdsdagen i et revisionsfirma?
Jeg synes, arbejdsdagen er ret fleksibel i starten. Man laver lidt af hvert – både revisionsrelateret arbejde, men også kurser samt skole. Efterhånden som jeg er faldet til, er opgaverne begyndt at være lidt mere fastlagte, således at jeg ved, hvad jeg skal lave både i morgen og dagen efter i morgen.


Hvorfor synes du revisoruddannelsen er god?
Revisoruddannelsen kan anvendes på utallige måder. Såfremt livet i revisionsbranchen ikke er som forventet, kunne man som et eksempel bliver bogholder. Desuden er uddannelsen ret fleksibel. På en HD skal du kun afsted 1-2 hverdage månedligt.


Hvad synes du, er det bedste ved at være ansat hos Revision Limfjord?
I Revision Limfjord har jeg indtil videre kun følt mig velkommen og haft gode kollegaer. Det kollegiale samvær i virksomheden gør også hverdagen nemmere.


Hvilke opgaver er de sjoveste?
Jeg kan godt lide bogføringsdelen. Det er også klart den mest afstressende – men der er som sådan ikke noget, jeg prioriterer over det andet. Jeg synes generelt bare godt om revision. Der er ikke en dag, der er magen til en anden.


Hvordan søger jeg om en elevplads?
Du søger via hjemmesiden, hvor du vælger den afdeling, som du gerne vil være revisorelev hos.


Hvad får en revisorelev i løn?
Det afhænger meget af den baggrund, du kommer fra, men i mit tilfælde er det omtrent 14.000 i grundløn.


Hvad er din karrieredrøm?
Jeg er ikke sikker, men indtil videre har jeg nydt tiden i Revision Limfjord, og det vil jeg fortsætte med.


Må en ansøger kontakte dig og høre mere om livet som elev?
Alle ansøgere – såvel som folk der er i tvivl om, hvorvidt revisionsbranchen er noget, de vil ind i – er mere end velkommen til at tage kontakt.


Hvor kan du kontaktes?sbs@revisionlimfjord.dk