Når du skal ind og tjekke din årsopgørelse på skat.dk kan du med fordel polstre dig med nedenstående, gode råd, inden du giver dig i kast med eventuelle rettelser. 

 

Din skat er dit ansvar

Det er kun dit eget ansvar, at alle tal er med i din årsopgørelse, samt at de er korrekte. 

 

Ikke al indkomst er automatisk indberettet

Husk på, at det ikke nødvendigvis er al indkomst, som indberettes automatisk på SKAT. Indkomst, som ikke automatisk er indberettet, skal du selv indberette. Gør du det ikke, kan det koste dig en bøde. 

Læs om bødereglerne på SKAT

Har du overset en fradragsmulighed, er der desværre ikke meget du kan gøre, hvis skatteansættelsen er forældet. 

 

Hvordan husker jeg alt, der skal på årsopgørelsen?

Mange oplever problemer med at huske, hvad der skal med på årsopgørelsen, da det selvfølgelig kan være svært at huske et helt år tilbage.

Et godt tip til genopfriskning af hukommelsen kan være at kigge din lønkonto igennem og notere hævninger og indsætninger af ekstraordinær art ned. Du kan forholdsvis hurtigt finde dem ved at skimte efter store udsving, da de kan have skattemæssig betydning.

Ret til løbende

Der er umiddelbart ikke nogen fordel i at vente med at rette til, hvis du har ændringer, rettelser eller tilføjelser til årsopgørelsen. Det kan bedre betale sig at rette til løbende, så du undgår at glemme noget. Derudover kan du dermed undgå en eventuel regulering af overskydende skat eller restskat senere.

Tjek forskudsopgørelsen for næste år

Nu du alligevel har dine skattepapirer åbne, så kan du ligeså godt tjekke din forskudsopgørelse. Der er også en anden fordel, ved det. Nemlig, at du formentlig vil kunne spotte ting, der skal rettes til, hvis du sammenligner din årsopgørelse med din forskudsopgørelse.

Har du brug for et overblik over, hvornår hvad sker hos SKAT? Se et overblik her

 

Kontakt os til en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte os, så finder vi den medarbejder, som bedst kan hjælpe dig

Hvis du vælger at kontakte os, skal du være opmærksom på, at dine data registreres i vores IT-system. Det betyder, at du har nogen rettigheder i forbindelse med vores behandling af dit spørgsmål. Du kan læse mere om dine rettigheder her: