BRUG PRIVAT NEMID I DIN VIRKSOMHED

27.03.2017

Gælder både privatejede virksomheder og selskaber. Den nye løsning virker automatisk.

Administrativ lettelse for 500.000 virksomheder er en realitet nu

Over 500.000 virksomhedsejere kan nu og fremover bruge deres private NemID, når de logger ind på blandt andet Virk.dk og Digital Post. Dermed undgår de at skulle skifte mellem det private NemID og et erhvervs NemID.

  • Løsningen virker på langt de fleste offentlige digitale selvbetjeningsløsninger bl.a. Virk.dk og Digital Post. Den kan også bruges ved tinglysning.
  • Vi forventer, at flere private udbydere som fx forsikringsselskaberne vælger at tilslutte sig hen ad vejen.
  • Den nye løsning virker automatisk. Det vil sige, at du skal ikke foretage dig noget for at kunne benytte privat NemId. Du kan med det samme begynde at bruge dit private NemID på virksomhedens vegne.
  • NemID medarbejdersignaturen vil fortsat være relevant i virksomheder, hvor andre end ejeren indberetter til de offentlige selvhjælpsløsninger.
  • Den nye løsning ventes at lette erhvervslivets byrder for 93 millioner kroner om året og vi hilser den meget velkommen.

Disse 500.000 virksomhedsejere slipper altså for at holde styr på 2 koder, 2 nøglekort og fornyelser af NemID.

Løsningen letter også tilværelsen for iværksættere, der nu med det samme kan logge på Virk.dk med deres private NemID. Løsningen er sat i værk den 20. februar 2017.

Den administrative lettelse gælder både personligt ejede firmaer og selskaber, hvor direktøren/ejeren har den fulde tegningsret til selskabet (det vil være tilfældet i 19 ud af 20 selskaber).

Muligheden for at benytte sit private NemID gælder også eksisterende virksomheder og selskaber fra og med den 20. februar 2017.